woensdag 18 april 2018

Broodje bal (van oma) met chili-sambal-mayo

Een typisch Hollands broodje is natuurlijk een 'Broodje Bal'. Verkrijgbaar in iedere snackbar, maar zo gemakkelijk zelf te maken. Lekker met wat rauwkost en een sausje op een doormidden gesneden broodje en bestrooid met wat gedroogde gebakken uitjes voor een lekker knispertje. 



Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 witte broodjes naar keuze
  • boter
  • 2 warme gehaktballen van oma 
  • plukje sla en/of rauwkost naar keuze
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus 
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels gedroogde gebakken uitjes (b.v. van Conimex of Go-Tan)

Bereiding:
Maak de gehaktballen van oma
Snijd de broodjes doormidden en besmeer ze met wat boter. 
Meng de mayonaise, chilisaus en sambal met een kleine garde of vork.
Beleg de onderste helft met wat sla en/of rauwkost naar keuze. Snijd de gehaktbal in dikke plakken en leg op de rauwkost. Lepel de saus over de bal en bestrooi met wat gedroogde gebakken uitjes.
Bedek het geheel met de bovenste helft van het broodje (staat niet op de foto).
Houd servetten bij de hand.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten