dinsdag 29 december 2015

Gebakken ei in boterham

Een gebakken eitje in een boterham zie je nogal eens voorbij komen op internet. Ik ben het ook eens gaan proberen met van die lekkere grote oerboterhammen. Met een metalen steker heb ik een gat aan de linker kant van de boterham gemaakt waar het eitje in gebakken kan worden. Aan de rechter kant van de boterham is er dan ruimte voor wat ander beleg. Het uitgestoken rondje kun je eventueel ook nog beleggen met bijvoorbeeld jam of een ander zoet beleg naar keuze.


Ingrediënten voor 2 personen: 
  • 2 oerboterhammen met pompoen
    (of ander brood naar keuze)
  • 2 klontjes boter
  • 2 eieren
  • peper 
  • zout
  • plakjes kaas
  • jam of iets anders naar keuze
  • uitsteker van metaal Ø 8 cm

Bereiding:
Als eerste steek je met de metalen uitsteker een rondje uit de boterhammen.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en leg de boterhammen in de pan. Rooster ze op een niet al te hoog vuur lekker knapperig. Rooster de rondjes ook mee in dezelfde of eventueel andere pan.
Draai de boterhammen en de rondjes om. Breek de eieren voorzichtig en laat ze in de holtes in de boterhammen lopen. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Laat de eieren op een niet al te hoog vuur langzaam stollen. 
Haal de boterhammen uit de pan en bestrooi de eieren met wat peper en zout. 
Besmeer de rechterkant van de boterham met wat boter en beleg met de plakjes kaas. Besmeer het rondje eventueel nog met de jam of ander beleg naar keuze.

Eet smakelijk!




1 opmerking: