zondag 16 augustus 2015

Aubergine-paprika mengsel

Een heerlijk vegetarisch smeerseltje voor op een stokbroodje, maar ook lekker als pastasaus door de tagliatelle met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas (alleen is het dan niet vegetarisch meer).


Ingrediënten:
2 aubergines
1 rode of gele paprika
4 à 5 grote zongedroogde tomaten (of 10 kleine)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram zwarte olijven zonder pit
½ theelepel gerookte paprikapoeder
scheutje olijfolie 
zout
peper
plastic zak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º C. graden. Snij van twee aubergines de steeltjes af en steek ze rondom een aantal malen in met een scherp mes, leg ze in een ovenschaal en bak ze in ca. 40 minuten gaar. Rooster met behulp van een keukentang een paprika bovenop je grootste gaspit midden in de vlammen. 

Zodra de paprika zwart begint te worden aan de onderkant, draai je hem een kwartslag om met de keukentang. Herhaal dit totdat de hele paprika zwart geblakerd is. Zet het gas uit en stop de zwart geblakerde paprika in een plastic zak. Sluit de plastic zak goed af en laat de paprika in de zak een kwartiertje afkoelen. Daarna haal je 'm uit de zak en schraap je met een mes het velletje eraf. Snij de paprika in repen en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Heb je geen gasfornuis rooster de paprika dan gedurende 40 minuten mee in de oven op 220º C en stop 'm daarna in een plastic zak. 
Haal de aubergines uit de oven en snij ze in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en gooi het vel weg. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Voeg de geroosterde paprika, de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, de tomatenpuree, de zwarte olijven, gerookte paprikapoeder, scheutje olijfolie en wat versgemalen peper en zeezout toe. Afkoelen en op kamertemperatuur laten komen.
Verrukkelijk op een stukje stokbrood, maar ook heel lekker met tagliatelle en gehaktballetjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten