woensdag 15 juli 2015

Sweet chili drumsticks uit de oven

Ook zo gek op kip? Probeer deze lekkere plakkerige sweet chili drumsticks dan eens. De drumsticks zijn gemarineerd in een heerlijke licht pittige en zoete marinade. Laat de marinade minimaal 1 tot 6 uur intrekken alvorens je ze gaat bakken.



Ingrediënten :
  • 10-12 drumsticks van scharrelkip
Marinade:
  • 5 eetlepels sweet chilli saus
  • 3 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • 1 eetlepel honing

Voorbereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. 
Schep 3 eetlepels van de marinade uit de kom en bewaar dit apart in een schaaltje voor het moment dat je de drumsticks gaat bakken in de oven.
Verwijder het vel van de drumsticks. Snij de drumsticks in het dikste gedeelte met een scherp mes op enkele plaatsen in, zodat de marinade goed kan intrekken. Leg de drumsticks ook in de kom en hussel goed door elkaar zodat de drumstick overal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Laat minstens 1 tot 6 uur intrekken. Af en toe omscheppen, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Plaats de drumsticks in een ovenschaal of op een bakplaat. Smeer de drumsticks nogmaals in met de achtergehouden marinade.
Bak de drumsticks in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten. Halverwege de baktijd de drumsticks keren.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten