woensdag 29 april 2015

Avocado-chocolademousse

Naar aanleiding van mijn recept van de krokant gebakken avocadofrietjes kreeg ik van iemand de tip om ook eens een chocoladetoetje met avocado te maken. Mijn dochter heeft diezelfde dag nog het toetje gemaakt en ik moet zeggen het was een machtig toetje, maar wel heerlijk van smaak.
Het is een gezonde chocolademousse zonder gluten en melk, dus ideaal voor mensen met een gluten- of een koemelkallergie. Daarnaast is het ook nog eens suikervrij en vegetarisch.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 rijpe bananen
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • kokosrasp

Bereiding:
Pureer de avocado, de banaan, het cacaopoeder, de honing en het merg van het vanillestokje met een staafmixer tot een egale mousse. Verdeel de avocado-chocolademousse nu over 4 glazen of schaaltjes en strooi er wat kokos overheen. Zet voor minstens 1 uur in de koelkast, de zoete smaken trekken dan goed door de avocado-chocolademousse. Garneer met wat kokosrasp. Ook leuk om er nog wat stukjes banaan of ander fruit op te leggen, maar die hadden we helaas niet meer.

Tip:
Houd je van erg zoet? Doe er dan nog wat extra honing door. Als je juist van puur houdt, voeg dan nog wat meer cacao toe.

Probeer ook eens Rijstwafels met avocado


Geen opmerkingen:

Een reactie posten