vrijdag 5 september 2014

Chinese tomatensoep

Ben je ook zo gek op de tomatensoep bij de Chinees? 
Met onderstaand recept maak je een tomatensoep die smaakt zoals bij de Chinees... mmmmmmmm



Ingrediënten voor ca. 2 liter soep:
  • 1 liter water
  • 2 scharrel kippenbouten
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg gezeefde tomaten
  • 6 eetlepels bruine suiker of gula djawa
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 2 eetlepels maizena
  • 50 gram Chinese eiermie
  • 2 eieren
  • klontje boter
  • bosuitje, gesnipperd


Bereiding:
Snijd de ui en de teentjes knoflook doormidden. De schilletjes kunnen gewoon blijven zitten. Breng 1 liter water met de kippenbouten, de kippenbouillonblokjes, de ui en de knoflook aan de kook. Laat dit 1½ uur zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is. Verwijder de uien en de knoflook uit de pan en gooi ze weg. Haal de kippenbouten uit de pan, verwijder het vel, pluk het vlees van de botten en snij het fijn. Zet het kippenvlees apart. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het weer aan de kook.
Maak in een ander schaaltje een mengseltje van de bruine suiker, ketjap manis, rijstazijn, sambal, djahé en serehpoeder. Roer dit mengseltje door de soep. Roer de maizena met een scheutje water tot een glad papje en voeg dit ook toe aan de soep. Voeg de eiermie toe. Laat alles nog 20 minuten zachtjes doorkoken. 
Ondertussen de twee eieren klutsen en in een koekenpan met een klontje boter een omelet bakken.
Rol de omelet op en snijd er dunne reepjes van. Voeg de helft van de reepjes toe aan de soep. Voeg als laatste de gesneden kip toe aan de soep.
Schenk de soep in een soepkom of een diep bord en garneer met de rest van de omeletreepjes en wat gesneden bosuitjes.

Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. dank voor je recept. Deze ga ik snel eens uitproberen. Onze kinderen houden van tomatensoep, dus hier moet ik ze toch blij mee kunnen maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze soep is pittiger dan bij de chinees maar. De soep si gisteren gemaakt en vandaag opgegeten echt super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou de volgende keer wat minder sambal kunnen toevoegen. Fijn dat het gesmaakt heeft.

      Verwijderen
  3. deze Chinese tomatensoep met de carnavalsdagen gemaakt,
    och wat is deze lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat kan ik ter vervanging van suiker doen. dat gebruik ik liever niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gula djawa, staat ook al in de ingrediëntenlijst. Het is palmsuiker, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of anders bij de toko. Succes.

      Verwijderen
    2. je kunt volgens mij ipv suiker ook appelmoes zonder suiker erin doen of honing

      Verwijderen