woensdag 20 augustus 2014

Wigsalade van ijsbergsla met eigengemaakte blue cheese dressing

De wigsalade komt oorspronkelijk uit Amerika (wedge salad) en wordt gemaakt van ijsbergsla, die in vieren, zessen of zelfs in achten worden gesneden in de vorm van een wig. De wig wordt op een bord gelegd en daaroverheen komt een blue cheese dressing, baconreepjes, tomaatjes, uitjes of bieslook. Je eet het als voorgerecht, bijgerecht of als lunchgerecht.  
Heel erg lekker!



Ingrediënten voor 4-6 personen:
  • 1 krop ijsbergsla 
  • bosje bieslook (fijngehakt)
  • 150 gram bacon- of magere spekreepjes (uitgebakken)
  • 1 bekertje snacktomaatjes (in schijfjes)
Blue cheese dressing:
  • 150 gram zachte gorgonzola (of andere blauwaderkaas)
  • 125 ml zure room
  • 60 ml karnemelk
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
Bereiding:
Prak in een kom de gorgonzola fijn en giet hierbij de karnemelk, vervolgens de zure room, de mayonaise, de witte wijnazijn en de Worcestershire saus. Als laatste 1 eetlepel fijngehakte bieslook toevoegen. Roer dit alles goed door tot een enigszins gladde massa is ontstaan. Breng op smaak met de suiker, het zout en de peper.
Snijd de krop ijsbergsla in vier parten (of evt. in zes parten). Snijd ze zo dat de bladeren op elkaar blijven zitten. Snijd wel het uiterste stronkje eraf.
Leg op elk bord een wig ijsbergsla. Schenk de blue cheese dressing over de sla. Garneer met de reepjes bacon, schijfjes snacktomaat en de fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten