maandag 12 mei 2014

Salade met varkenshaas en asperges

Een heerlijke salade met gemarineerde varkenshaas en roergebakken asperges. We hebben deze salade als maaltijdsalade gegeten zonder aardappelen, pasta of rijst, een koolhydraat-arme maaltijd dus.



Ingrediënten voor 2 personen:
  • 250 gram varkenshaas
  • 200 gram ijsbergsla, gesneden
  • 350 gram witte asperges (ca. 4 stuks AA-klasse)
  • 100 gram snacktomaten (ca. 8-10 stuks)
  • 100 gram taugé
  • zoete chilisaus
  • 2 eetlepels olijfolie
voor de marinade:
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • klein teentje knoflook, fijngehakt
  • peper
  • zout

Voorbereiding:
Roer een sausje van de sesamolie, ketjap, honing, citroensap, knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de varkenshaas in stukjes en schep het sausje erdoor. Laat het sausje minimaal 30 minuten intrekken. 

Bereiding:
Schil de asperges, snij het onderste harde stukje eraf en snij de asperges in stukjes van 2-3 cm. Was en snijd de tomaten in vieren.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak varkenshaas al omscheppend in ca. 3 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie en bak de asperges in ca. 8 minuten al omscheppend beetgaar. Schep de tomaten erdoor en bak deze nog 2 minuten mee. Schep vervolgens de taugé erdoor.

Verdeel de ijsbergsla over 2 borden. Schep het vlees en de groenten er bovenop. Naar eigen smaak zoete chilisaus over het geheel verdelen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten