vrijdag 14 maart 2014

Goulashsoep

Goulash is oorspronkelijk een Hongaars stoofvleesgerecht. Goulash is heel lekker bij bijvoorbeeld frietjes, rijst of gekookte pasta. 
Een meer waterige versie van de goulash kan je dan weer als een lekkere soep serveren zoals in onderstaand recept is beschreven.

Ingrediënten voor 4-6 personen:
500 gram runderriblappen
1 blik tomatenblokjes (bio+)
1 liter rundvleesbouillon
3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
1 rode paprika, in stukjes
2 uien, gesnipperd
2 knoflooktenen, gesnipperd
2 afgestreken eetlepels paprikapoeder (mild/gerookt)
1 theelepel karwijzaad (kummel)
1 theelepel komijnpoeder (djintan)
½ theelepel cayennepeper
30 gram boter
1 volle eetlepel bloem
zout
versgemalen peper
bosje peterselie, fijngehakt

Bereiding:
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui in ca. 5 minuutjes glazig. Voeg op het laatst ook de knoflook toe.
Verhit in een andere pan de bouillon.
Snij ondertussen de runderriblappen in blokjes en bestrooi met zout en peper.
Voeg het vlees bij de uien en laat op hoog vuur een paar minuten bruin bakken.
Strooi de paprikapoeder, het karwijzaad, het komijnpoeder en de cayennepeper over het vlees en bak eventjes mee. Schep nu de bloem erdoor. 
Vervolgens de tomatenblokjes toevoegen, gevolgd door de hete bouillon. 
Breng alles aan de kook en draai daarna het vuur heel laag. Laat alles met het deksel op de pan ca. 2 uur sudderen.
Na 2 uur sudderen voeg je de blokjes aardappel en de stukjes paprika toe en laat alles nog eens 30 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten