woensdag 22 januari 2014

Broccoli-spinaziesoep (van Bill Granger)























Ingrediënten voor 4-6 personen:
  • 2 el olijfolie + extra voor besprenkelen
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1¼ liter groente- (of kippenbouillon)
  • 75 gram witte rijst
  • 400 gram broccoli
  • 2 tomaten, in stukjes 
  • 250 gram spinazie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl kardemompoeder
  • zeezout
  • versgemalen peper

Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de bleekselderij 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 à 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de rijst toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 6-7 minuten zachtjes koken. Voeg de broccoli, tomaat en de spinazie toe. Laat de soep nog 6-7 minuten zachtjes koken tot de rijst en de broccoli gaar zijn. Neem de soep van het vuur en laat iets afkoelen en pureer de soep glad. Schenk de soep in een schone pan en verwarm hem weer op middelhoog vuur. Voeg het citroensap, het kardemompoeder, zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.
Besprenkel evt. met wat olijfolie en serveer de soep.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious januari 2014

2 opmerkingen:

  1. Hallo Pieta, ik ben hem aan het maken. Bedankt voor het delen. Hij gaat denk ik zalig worden. 4 tenen knof gedaan, doe altijd het dubbele. Succes met je blog. Met vriendelijke groet, Aviba

    BeantwoordenVerwijderen